Egholm modtager Lemvig Prisen 2019 for at redde 100 arbejdspladser

I 2010 blev Egholm A/S opkøbt af Nilfisk A/S og blev til Nilfisk Outdoor Division A/S, men allerede i 2018 fik Egholmbrødrene muligheden for at købe virksomheden tilbage.

Egholm A/S blev grundlagt af brødrene Kaj og Jens Christian Egholm i 1992, hvorefter de hurtigt etablerede sig som innovative designere og producenter af redskabsbærere af høj kvalitet.

I 2010 blev Egholm A/S opkøbt af Nilfisk A/S og blev til Nilfisk Outdoor Division A/S, men allerede i 2018 fik Egholmbrødrene muligheden for at købe virksomheden tilbage, og det nye ejerskab trådte i kraft den 1. januar 2019.

Nilfisks planer om at flytte hele produktionen til udlandet blev hurtigt ændret af Kaj og Jens Christian, idet troen og et klart signal om, at innovation og ny teknologi bliver grundpillerne, betød en bevaring af produktionen og kontorfaciliteterne i Lemvig.

Og der har været fart over feltet. Siden den første kompakte redskabsbærer fra Egholm forlod samlebåndet i Danmark i 1995 for næsten 25 år siden, forlod maskine nummer 10.000 fabrikken i efteråret 2019. Udover 10.000 redskabsbærere har Egholm produceret titusindvis af skræddersyede redskaber til Egholm maskiner.

Fra fejesystemer til redskaber til parkvedligeholdelse og vinterredskaber har redskabsbæreren fra Egholm været, og er stadig, en af de mest solgte maskiner af sin art.

Det har holdt gang i underleverandører og betydet arbejdspladser til godt 100 medarbejdere.

”Hos Egholm tror vi på begreberne ”Honest People – Honest Work – Honest Machines”. Egholm maskiner er nemlig udviklet og fremstillet af erfarne håndværkere i vores produktionsanlæg i Lemvig tæt ved Vesterhavet.

De traditionelle værdier, som man forbinder med mennesker fra vestkysten – ærlighed, ydmyghed og en solid sans for humor – er også de værdier, der viser os vejen frem hos Egholm.

Det er troen på hårdt arbejde og modviljen til at gå på kompromis, der hjælper os til at levere den kvalitet, vi er kendt for. Og vi tror på, at det også afspejles i de maskiner vi fremstiller. Kaj og jeg var derfor også stolte, da vi blev ringet op og spurgt, om vi ville modtage Lemvig prisen”, fortæller Jens Christian.

Lemvig Prisen er kendt siden 1984 og uddeles til lokale, der gør en bemærkelsesværdig indsats for de borgere, som bor i Lemvig Kommune og bidrager til, at kommunen udvikler sig aktivt og attraktivt.

Kaj og Jens Christian har valgt, at prisens pengebeløb på 10.000 kroner skal doneres videre til Sorggruppen Lemvig. Sorggruppen Lemvig er en gruppe for børn og unge i Lemvig og omegn, som har mistet en nærtstående, eller som har det svært i dagligdagen. Det er en privat forening, hvor frivillige dedikerer sin fritid til at hjælpe disse unge og børn. ”Det er vigtigt at have øje for børn og unge, og jeg vil derfor gerne give pengene videre til dette velgørende formål”, afslutter Jens Christian.

Idet Egholm vender blikket fremad, markerer det sidste års tid et stolt kapitel i firmaets historie. 10.000 maskiner, hvoraf de fleste stadig er i brug, selv efter 25 år, og holder byer, skoler, hospitaler, kirkegårde, boligforeninger, parker og mange andre udendørsarealer rene og attraktive i mere end 130 lande verden over.

Dette viser den passion, som Egholm's medarbejdere og kunder har for virksomheden og dens produkter.

Flere nyheder